IJsselkaravaan

Een van de projecten van WERK in uitvoering gaat over de identiteit van het gebied. Wat vinden bewoners belangrijk, wat is uniek en waarin zou je moeten investeren?
Om daar achter te komen krijgen we hulp van de IJsselkaravaan. Dat is een onderzoeksproject dat gaat over de landschapswaarden van de IJsselvallei. Reizend langs verschillende plekken in de IJsselvallei, verkent de karavaan het landschap samen met haar inwoners. Ze strijken als eerste op Kampereiland neer. 

Hoe dat gaat en wat het oplevert, u kunt het hier volgen.

Brief aan Kampereiland

 18 mei 2020

 

IJsselkaravaan gaat door!

 

Beste deelnemers aan de IJsselkaravaan, 


Om welbekende redenen hebben wij op het laatste moment onze bijeenkomst van 16 maart moeten afzeggen. Het landschap kwam tot rust en de stilte brengt de schoonheid aan het licht waar we normaal aan voorbij gaan. Juist nu hebben we de kans om die in kaart te brengen! Na een korte periode van herbezinning gaat de IJsselkaravaan daarom verder met dialoog op veilige afstand. 

Eind juni organiseren wij een Zoom-bijeenkomst, waar u nog een aparte uitnodiging voor ontvangt. Om alvast met u kennis te maken, hebben wij twee 'huiswerkopdrachten' voor u bedacht. Met deze opdrachten hopen wij een beeld te krijgen van wat Kampereiland voor u betekent. Voor vragen kunt u contact opnemen met mij op onderstaand e-mailadres en telefoonnummer.


Hartelijke groet, 

Heidi Linck, verkenner voor de IJsselkaravaan. 

ijsselkaravaan@ijsselbiennale.nl

06-50645719


Kampereiland is voor mij…

 

Instructie

 

Uw eigen ansichtkaart geeft weer wat voor u onlosmakelijk verbonden is met Kampereiland. Dit kan een uitzicht zijn, een voorwerp dat u thuis bezit, een huis, een verhaal…Wij nodigen u uit om daarvan een foto, tekening of ander beeld, met een korte tekst, te mailen naar ijsselkaravaan@ijsselbiennale.nl of te whatsappen naar Heidi Linck op 06-50645719

 

Alle ansichtkaarten verschijnen op www.kampereiland.nl en op www.ijsselkaravaan.nl en worden getoond op onze (digitale) bijeenkomst. U beslist zelf of u uw naam erbij vermeldt. U kunt tot maandag 15 juni 2020 insturen. 

 

Wij zijn benieuwd! 

UW kaart van Kampereiland

 Instructie

 1.  Print de kaart uit op een A4tje als u hem per e-mail hebt ontvangen of via de website downloadt. PDF hier.

 2.  Teken, schrijf of kleur op de kaart wat u belangrijk vindt op Kampereiland en waar dat te vinden is. Bijvoorbeeld: plekken die een gevoel oproepen, met een verhaal, een wens voor de toekomst,…… Gebruik potlood, verf, pen, of andere materialen naar keuze. 

 3.  Neem met uw mobieltje een foto van de hele kaart en mail deze (met of zonder uw naamsvermelding) naar Heidi Linck via ijsselkaravaan@ijsselbiennale.nl of whatsapp het naar 06-50645719. U kunt inzenden tot maandag 15 juni 2020. Ook voor vragen, of voor een postadres als u hem liever opstuurt, kunt u gebruik maken van deze contactgegevens.

 4.  Alle ingezonden kaarten worden geëxposeerd op op www.kampereiland.nl en op www.ijsselkaravaan.nl en besproken op onze (digitale) bijeenkomst.